Over ons

Soms begint een initiatief als een weloverwogen project met concrete doelstellingen; soms begint het als een hobby, die een beetje uit de hand loopt. Misschien heeft het Flanders Gospel Choir wel iets van dat laatste ...

In 1999 werd een gelegenheidskoor opgericht om de plechtige opening van de actie 'Lees voor je leven' in Brugge op te luisteren. Toen deze actie ten einde liep, hadden de meeste koorleden intussen zo de smaak te pakken, dat ze graag door wilden gaan en Flanders Gospel Choir was een feit.

De volgende stap Het winnen van een talentenjacht met de daaraan verbonden studiotijd, was de aanleiding om een full CD op te nemen. De titel van de CD "Testify" (2002) verraadt wat alle koorleden gemeen hebben.

Ze willen zingen over die ene Persoon, Jezus Christus, die hun leven radicaal veranderde en vertellen wat Gospel voor hen betekent. In 2008 kreeg "Testify" een vervolg met "a blessing", want met hun optredens willen de koorleden het publiek een bijzondere ervaring bezorgen.
En dat hebben ze inmiddels op tal van plaatsen mogen doen. Tot in de verste uithoeken van Vlaanderen en zelfs optredens in Nederland en Luxemburg.
Het repertoire is zeer gevarieerd: klassiekers als Amen en Amazing Grace, bekende nummers als You Raise me Up, Bridge over Troubled Water, I will follow Him, aangevuld met minder bekende nummers van onder andere het Oslo Gospel Choir en andere koren. Meeklappers, rustige ballades, intieme solo liederen die je aan het denken zetten. Qua genre niet altijd onder één noemer samen te brengen, maar qua inhoud zeker wel: Gospel.